Лучени кръгчета в бира

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1672712
24/11/2018
"Знаете старото кулинарно правило - панираното в бира се консумира с много бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 273
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • масло - 4 с.л. разтопено
  • сол - на вкус
  • лук - 3 големи глави, нарязани на колелца
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма купа. Отделно в купа разбийте с миксер или тел жълтъците.

Прибавете бирата, маслото и сол на вкус. Запазете 1 ч.ч. брашно, а в останалото бавно изсипете яйчната смес. Разбъркайте добре.

Сместа трябва да престои около половин час. Сгорещете олиото. В малка купа разбийте на пяна белтъците. Внимателно, като бъркате в една посока, смесете белтъците и жълтъците.

Потапяйте кръгчетата лук първо в брашно и после в панировката. Пържете до златисто. Отцедете лучените кръгчета върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар