Лучени кръгчета в бира

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
198
2k
548
700
2
24/11/2018
"Знаете старото кулинарно правило - панираното в бира се консумира с много бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 574
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • масло - 4 с.л. разтопено
  • сол - на вкус
  • лук - 3 големи глави, нарязани на колелца
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма купа. Отделно в купа разбийте с миксер или тел жълтъците.

Прибавете бирата, маслото и сол на вкус. Запазете 1 ч.ч. брашно, а в останалото бавно изсипете яйчната смес. Разбъркайте добре.

Сместа трябва да престои около половин час. Сгорещете олиото. В малка купа разбийте на пяна белтъците. Внимателно, като бъркате в една посока, смесете белтъците и жълтъците.

Потапяйте кръгчетата лук първо в брашно и после в панировката. Пържете до златисто. Отцедете лучените кръгчета върху кухненска хартия.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар