Диетична закуска с бадемово-боровинкова гранола

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79623910901
24/11/2018
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бадеми - 1 ч.ч.
  • черни боровинки - 1 ч.ч.
  • червени боровинки - 1/2 ч.ч.
  • лимец - 3 ч.ч. ядки
  • сусам - 1/2 ч.ч., бял, небелен
  • ленено семе - 1 ч.ч., смляно
  • слънчоглед - 1/2 ч.ч.
  • фурми - 1 к.ч.
  • натурален шоколад - 50 г
  • мед - 4 с.л.
  • лешников сусам - 1 с.л.
  • екстракт от бадеми - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт
  • канела - 1/2 ч.л.
  • кокосово масло - 1/2 к.ч. или зехтин
  • кашерна сол - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Здравословна безглутенова гранола с топли аромати и хрупкав привкус на ядки и сушени плодове.

Обещавам ви, че ще се пристрастите към тази лесна рецепта, която ви спестява време за приготвяне на сутрешното мюсли.

Остава само да прибавим кисело мляко и плодовете и закуската ни е готова - бърза и вкусна, засищаща и здравословна.

Първо накисваме ядките от вечерта.

Изплакваме ги, отцеждаме и подсушаваме добре. Обелваме бадемите. Поставяме ядките в блендер и смиламе на едро.

Изсипваме ги в тавичка, постлана с хартия за печене. Загряваме ги леко на 80 градуса за 5 минути.

В подходяща купа смесваме семената и сушените плодове, като предварително сме обезкостили и нарязали фурмите на дребни кубчета.

Прибавяме смления шоколад. В друга купичка изсипваме течните съставки - ванилов и бадемов екстракт, мед, тахан и кокосово масло.

Смесваме сухите с течните съставки. Прибавяме и топлите ядки от фурната. Те са се загрели за кратко и са активирали ароматите си.

Тяхната остатъчна топлина отпуска маслото и шоколада. Поставяме всички компоненти във фурната на 140 градуса за 10-15 минути.

След като гранолата се охлади я прибираме в стъклен буркан.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар