Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Говеждо с дюли и моркови

Говеждо с дюли и моркови

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Говеждо с дюли и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 600 г
  • дюли - 2 - 3 броя (около 1 кг)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 голям
  • олио - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистеното говеждо на парченца. Запържете месото в олиото в отворена тенджера под налягане. Добавете ситно нарязания лук, моркови и запържете с него.

Долейте 1 ч.ч. топла вода, затворете тенджерата и я сложете на силен огън. Щом винтилът зашуми, намалете котлона и оставете да се готви за 50 минути. След това я оставете да се охлади и я отворете.

Докато чакате да се охлажда, почистете дюлите без да ги белите и ги нарежете на парченца. Добавете ги в тенджерата и поръсете с брашно, черен пипер и сол. Затворете тенджерата и сложете отново да се готви. Когато засъска, намалете отново огъня и доварете за 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: