Сиропиран тиквен сладкиш

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
486
313
226
1
24/11/2018
"Сочен и ароматен - няма да ви издаваме, че също така е и мега вкусен"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 443
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесвам яйцата и захарта (1 ч.ч.) и се разбиват, докато захарта се разтвори. След това добавям предварително смесените и пресяти брашно, ванилия и бакпулвер.

Сместа разбивам, докато стане хомогенна, след което изсипвам в намазана с масло и посипана с брашно правоъгълна тава. Пека на 180 градуса до готовност.

През това време, докато се пече сладкишът, си приготвям сиропа. За целта в тенджера изсипвам захарта, водата и ванилият . Разбърквам и загрявам на котлона.

Щом сместа кипне и се сгъсти, сиропът е готов и го отвеждам от огъня. С него заливам сладкиша, който предварително съм си нарязала на правоъгълни или квадратни парчета.

Оставям се да се охлади напълно преди да заливам с крема и да декорирам.

Крема го приготвям по следния начин: Печената тиква се пасира или намачква. Сварявам млякото със захарта и смесвам с тиквата. Нишестето размивам в 100 мл вода или мляко и прибавям към тиквата с млякото. Бъркам на не много силен огън до сгъстяване.

Захарта може да се увеличи или намали - зависи колко е сладка тиквата. В чиния слагам парче от сиропирания сладкиш, заливам с тиквения крем и украсявам с парченца печена тиква.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар