Сиропиран тиквен сладкиш

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575503335241
Сиропиран тиквен сладкиш
Снимка: Диана Андрова
2 / 3
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Сочен и ароматен - няма да ви издаваме, че също така е и мега вкусен"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • За крема
  • тиква - 1 кг печена
  • прясно мляко - 1 л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 100 г (натурално)
  • За украса
  • тиква - печена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесвам яйцата и захарта (1 ч.ч.) и се разбиват, докато захарта се разтвори. След това добавям предварително смесените и пресяти брашно, ванилия и бакпулвер.

Сместа разбивам, докато стане хомогенна, след което изсипвам в намазана с масло и посипана с брашно правоъгълна тава. Пека на 180 градуса до готовност.

През това време, докато се пече сладкишът, си приготвям сиропа. За целта в тенджера изсипвам захарта, водата и ванилият . Разбърквам и загрявам на котлона.

Щом сместа кипне и се сгъсти, сиропът е готов и го отвеждам от огъня. С него заливам сладкиша, който предварително съм си нарязала на правоъгълни или квадратни парчета.

Оставям се да се охлади напълно преди да заливам с крема и да декорирам.

Крема го приготвям по следния начин: Печената тиква се пасира или намачква. Сварявам млякото със захарта и смесвам с тиквата. Нишестето размивам в 100 мл вода или мляко и прибавям към тиквата с млякото. Бъркам на не много силен огън до сгъстяване.

Захарта може да се увеличи или намали - зависи колко е сладка тиквата. В чиния слагам парче от сиропирания сладкиш, заливам с тиквения крем и украсявам с парченца печена тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: