Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница Мързеланка

Баница Мързеланка

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Баница Мързеланка
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Баницата Мързеланка за заети домакини, които винаги имат какво още да свършат и нямат време да месят и точат"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода - 1 к.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • извара - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко и содата. Към тях добавете олиото, яйцата, щипка сол и изварата. Разбъркайте добре.

Навийте корите за баница на руло и ги нарежете на лентички с кухненска ножица.

Добавете ги в купата. Прибавете и брашното и отново разбъркайте.

Получената смес прехвърлете в правоъгълна силиконова форма за печене.

Печете баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: