Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Веган спаначена баница

Веган спаначена баница

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган спаначена баница
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Гледаме тази баница и си мислим - май е доста вкусно да си веган"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • спанак - 300 г
  • тофу - 200 г
  • растително мляко - 150 мл
  • газирана вода - 150 мл
  • сода бикарбонат
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се млякото, газираната вода, содата и сол на вкус. Спанакът се измива и по желание се накъсва (аз оставих листата цели).

Намазнява се тавата. Разстилат се корите и две от тях се слагат на дъното на тавата. С нож се разрязва на кръст в средата. Слага се още една и се полива с 1-2 с.л. от млякото с водата.

Слага се от спанака и от натрошеното тофу. Отгоре 1 лист от корите, който се намазва леко с олио. След това още 1 пак с мляко, пак 1 с.л. олио и след това натрошено тофу. После 1 с.л. мляко, 1 с.л. олио, 1 с.л. мляко и спанак. Отново 1 с.л. олио, 1 с.л. мляко, 1 с.л. олио и тофу. Така се повтаря, докато останат само 3.

Върху единия от тези 3 се слага и спанак, и тофу. Следващият с олио, а след последния се разпределя останалата част от млякото.

Баницата се слага да се пече в предварително загрята на 160-170 градуса фурна първо за известно време само на долен реотан, а после се включва и горният.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: