Начин на приготвяне
Смесват се млякото, газираната вода, содата и сол на вкус. Спанакът се измива и по желание се накъсва (аз оставих листата цели).
Намазнява се тавата. Разстилат се корите и две от тях се слагат на дъното на тавата. С нож се разрязва на кръст в средата. Слага се още една и се полива с 1-2 с.л. от млякото с водата.
Слага се от спанака и от натрошеното тофу. Отгоре 1 лист от корите, който се намазва леко с олио. След това още 1 пак с мляко, пак 1 с.л. олио и след това натрошено тофу. После 1 с.л. мляко, 1 с.л. олио, 1 с.л. мляко и спанак. Отново 1 с.л. олио, 1 с.л. мляко, 1 с.л. олио и тофу. Така се повтаря, докато останат само 3.
Върху единия от тези 3 се слага и спанак, и тофу. Следващият с олио, а след последния се разпределя останалата част от млякото.
Баницата се слага да се пече в предварително загрята на 160-170 градуса фурна първо за известно време само на долен реотан, а после се включва и горният.