Задушени зеленчуци с бяло вино и масло

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач711196362
23/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 186
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките и ги нарежете на ивички. Патладжана и тиквичката също. Обелете чесъна и го счукайте в хаванче. Лука почистете от люспите и нарежете на полумессеци. Морковите обелете и нарежете на тънки филийки.

Гъбите измийте с малко брашно и нарежете на тънки филийки. В дълбок тиган разтопете маслото и добавете лука, морковите и чесъна. След няколко минути следват чушките и гъбите.

Следват тиквичката и патладжана. Гответе, докато всички зеленчуци омекнат. Овкусете с подправките и долейте виното. Задушете за няколко минути, докато се изпари алкохолът. Тези зеленчуци са подходяща гарнитура за пилешко месо. Сервирайте в подходящ съд - в случая в йенска тавичка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар