Пиле с карфиол и броколи

07/10/2012
Иванина
отИванинаНовак
"Чудесна идея - слагате пилешкото и гарнитурата в тавата, заливате с вкусната заливка и печете до готовност "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 153
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се реже на порции, измива и се слага да се свари в подсолена вода със корена магданоз, морковите и лука.

След като се свари, месото се изважда, а зеленчуците се пасират в бульона. Към тях се добавя чаша сметана, галетата, щипка индийско орехче, черния пипер.

Оставя се да кипне и се отстранява от огъня. Отделно в подсолена вода се сварява карфиолът и броколито, накъсани на розички.

В подмазнена тава се смесват карфиола, броколито, пилешкото и се полива със соса. Запича се в умерено загряна фурна до приятен загар.

Пиле с карфиол и броколи се поръсва с наситнен копър.
подобни рецепти тук

5 7
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мария Паскалева
Мария Паскалева
24.01.2014 12:44
Ммммм......в к у с о т и й к а страхотна , неустойма.
0
0
Simeon
Simeon
10.03.2016 21:50
Хич не е вкусно, не се залъгвайте
0
0
Гинка Георгиева
Гинка Георгиева
26.02.2013 17:23
Много вкусно нещо...опитайте,заслужава си...
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв