Начин на приготвяне
Броколите и карфиола пускаме във вряла подсолена вода и варим 3-4 минути. След това измиваме със студена вода и ги оставяме да се отцедят.
Включваме фурната на 220-250 градуса. Разточваме тестото с помощта на малко брашно и го слагаме в тавичка, застлана с хартия за печене.
Правим дупчици по тестото с клечка за зъби, като по края можем да не дупчим, ако искаме блатът да се надигне повече там.
Намазваме тестото леко със зехтин и пъхваме във фурната, като я намаляваме на 200 градуса. Печем 3-4 минути и вадим блата, за да го намажем с доматено пюре.
Поръсваме с пармезан и разполагаме отгоре зеленчуците. Печем още около 15 минути или докато пицата се изпече по вкуса ни.
Поръсваме с черен пипер, аранжираме със свеж босилек и поднасяме.