Начин на приготвяне
Броколите и карфиолът трябва да са пресни, а не замразени, накъсваме ги на средни късчета и ги измиваме добре.
В купа разбиваме 5 яйца и натрошаваме сиренето.
Поставяме зеленчуците в гювеч или тава по избор. Аз винаги го правя в гювеч.
Добавяме подправките около зеленчуците - сол, чубрица, 1-2 стръкчета прясна мащерка, пресен розмарин, босилек и разбъркваме всичко много добре.
Изсипваме яйцата и сиренето върху тях и поръсваме със семената /тиквени и слънчогледови/, може да добавим и други по желание, като сусам например.
Печем в студена фурна /ако е в гювеч/ за около 40 минути.
Запеканката може да се поднесе както студена, така и топла.