Тиганички с ябълки

Тиганички с ябълки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Винаги сме на разположение, ако имате излишни тиганички с ябълки и се чудите с кого да ги споделите"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1, 1/2 ч.ч.
  • ябълки - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбиваме яйцата, а содата гасим в киселото мляко и добавяме към яйцата.

Настъргваме обелените ябълки и тях прибавяме.

Към сместа прибавяме солта, а след това и брашното и накрая и ванилията

Получаваме гъста каша.

Поставяме тиган на котлона с олио и пържим от двете страни, докато добият златист цвят.

Пърженето става, като изсипваме с помощта на лъжица и леко разстиламе, за да се получи като дебела палачинка.

Готовите тиганички поставяме върху домакинска хартия.

По желание можем да поръсим с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Здравейте! Не, не слагам захар е тестото.
28.11.2019 07:22
1
Тодорова
Тодорова
Захар в тестото не слагате ли?
27.11.2019 17:00