Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Ориз на фурна»Ориз с праз и късчета кайма

Ориз с праз и късчета кайма

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Ориз с праз и късчета кайма
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Признайте си, че това обикновено ястие с ориз,праз и свинско всъщност е от най-любимите ви"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 2 стръка големи
  • кайма - 500 г
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава нарежете почистения праз на тънки колелца, добавете измития и прецеден ориз, каймата накъсана на по-едри късчета, олиото, червения и черен пипер на вкус, разбъркайте добре.

Лесното на тази рецепта е, че всичко се реже и смесва в сурово състояние, без запържване. Налейте 3 ч.ч. топла вода, посолете на вкус и разбъркайте.

Поставете ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете до усвояване на водата от ориза.

Бързо, вкусно и много лесно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: