Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Козуначени мъфини с лимонови резенки и локум

Козуначени мъфини с лимонови резенки и локум

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5686k2k6
Козуначени мъфини с лимонови резенки и локум
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
20
"Искаме, но не можем да спрем да ядем тези козуначени мъфини"

Необходими Продукти

  • брашно - 220 г
  • мая - 20 г от кубче
  • краве масло - 80 г
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 60 мл
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 пак.
  • ром - 1 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • стафиди - 50 г
  • локум - 1 кутия
  • лимонови резенки - 1/2 кутия
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото прясно мляко и я оставете да шупне. Накиснете стафидите в рома. Пресейте брашното, направете кладенче в средата и сипете в него прясното мляко с маята. Разбийте яйцата със захарта, разтопете кравето масло и ги прибавете в купата заедно с ванилията и щипка сол.

Разбъркайте с лъжица до хомогенност. Получава се гъсто кексово тесто. Оставете го да втаса около 40 минути. Прибавете накиснатите в рома стафиди и разбъркайте отново. Във форми за мъфини с помощта на лъжица сложете 1 с.л. от тестото, по 1 парче локум и лимонови резенки и покрийте с още 1 с.л. от тестото.

Оставете да втасват отново около 15 минути. Намажете всеки мъфин с разбито яйце и поръсете с маково семе. Сложете мъфините да се изпекат при температура 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: