Пилешка супа с воденички

23/11/2018
"Топла пилешка супа с воденички, да е още по-вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 173
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките воденички ги почистваме, измиваме и сваряваме в подсолена вода до готовност, заедно с филето.

След като се сварят, прецеждаме готовия пилешки бульон и оставяме на страна. Моркова нарязваме както и картофите на кубчета, а лука – на ситно.

В загрятото олио запържваме лука и моркова, добавяме картофите, целината, пиперката, домата.

Наливаме от бульона от воденичките, овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме да къкри около 35-40 минути.

Накрая добавяме воденичките и свареното и нарязано на дребно филе, и оставяме да къкри още 10 минути.

Правим си застройката от жълтъка и киселото мляко, като разбъркваме и добавяме към пилешката супа.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар