Начин на приготвяне
Пилешките дреболии се накисват във вода за около половин час. След това се прехвърлят в тенджера с подсолена вода и се слагат да се варят. Като се образува пяна, тя се маха с помощта на лъжица.
В тенджерата при субпродуктите се налива малко олио и се прибавят почистените и нарязани на дребно лук, морков, целина и чушка. След близо десет минути се прибавят обелените и нарязани на големи кубчета картофи.
След като се сложат картофите, аз изваждам дробчетата и воденичките, нарязвам ги на дребни парченца и ги връщам в супата. Прибавя се една пълна шепа фиде.
Като омекне фидето и уврят картофите, се прибавят доматите и естрагонът. Накрая, след като се изключи котлонът, пилешката супа се поръсва с черен пипер и нарязан на ситно магданоз.
След като поизстине, се застройва с разбит жълтък с кисело мляко. Отначало се гребва от горещата супа по малко, разрежда се яйчено-млечната смес, като се бърка енергично, за да се уеднаквят температурите.
Действието се повтаря няколко пъти и накрая цялата застройка се излива в супата на тънка струйка.
Пилешката супа от дробчета и воденички е готова.