Начин на приготвяне
Измиваме тиквата и внимателно я разрязваме на две части. Изчистваме вътрешността на тиквата от семки и я намазваме с мед.
Нарязваме на кубчета сушените и пресни плодове.
Суровите ядки сме накиснали предварително от вечерта. Обелваме бадемите и нарязваме всички на едри парченца.
Стафидите накисваме в малко хладка вода или коняк.
В купа смесваме всички съставки, разпределяме ги на две части и напълваме вътрешността на тиквените резени.
Отгоре поставяме плодовете от смокиновото сладко, разполовени на две части. Заливаме със сиропа и поставяме пръчиците канела.
Забождаме гвоздейчета карамфил около плънката.
Подреждаме двете парчета тиква в подходяща според големината им тава. Покриваме я с алуминиево фолио.
Печем в предварително загрята на 200°C фурна за около 50 минути (моята тиква беше малка).
Поднасяме печената тиква охладена и поръсена с малко канела и мед.