Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печена тиква»Празнична коледна тиква с пълнеж

Празнична коледна тиква с пълнеж

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Празнична коледна тиква с пълнеж1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4-5
"Моментът, в който разбирате, че цял живот сте приготвяли тиквата погрешно, с месо е трябвало да я пълните"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. по - малка
  • телешко месо - 150 г
  • свинско месо - 150 г
  • прясно мляко - 150 - 200 мл
  • кайсии - 50 г сушени
  • кестени - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • глави - 2 лук
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • канела
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обелете кестените. Почистете тиквата от семките и я намажете отвътре с меда. Сложете я да се изпече.

Междувременно в сгорещеното олио се изпържва месото. Щом омекне прибавете нарязания лук, предварително накиснатите във вода и нарязани кайсии и стафиди.

Посолете сместа, подправете с черен пипер и канела. Оставете всичко да се задуши под капак на слаб огън. След това оставете да изстине.

Разбийте яйцата с прясното мляко и ги прибавете към месото. Полуизпечената тиква се напълва със сместа и се слага във фурната, за да се изпече напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: