Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Петел, задушен с грах и моркови

Петел, задушен с грах и моркови

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Петел, задушен с грах и моркови
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Изненада на трапезата днес, ей така, защото сме в настроение и ни се хапва нещо вкусно - петел с грах и моркови"

Необходими Продукти

  • бутчета от петле - 4 бр. (без кожа)
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 1 бр.
  • грах - 500 г зелен (пресен или замразен)
  • домати - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • подправки - кимион, черен пипер, червен пипер на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете месото, измийте го под течаща вода. Сложете го в теджера с леко подсолена вода да се вари.

По време на варенето над водата ще се образува пяна. Отстранете я с решетъчна лъжица.

Месото е малко по жилаво от пилешкото, затова го варете поне 2 часа. Щом е готово, го отцедете (може да запасите бульона), изчакайте да се охлади и отделете кожата му.

В тиган загрейте олиото.

В него задушете предварително почистения и нарязан на ситно лук.

Задушаваме до златисто, тогава добавяме и морковите. Оставете ги да се готвят около 5-6 мин. Ако започват да загарят, добавете малко вода.

Ред е да сложите в тигана петела и половин ч.ч вряла вода. Затворете с капак и оставете на среден котлон за половин час.

На края добавете граха и нарязания на ситно домат.

Подправете с подправките и оставете петела, задушен с грах и моркови още 20 мин на котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: