Начин на приготвяне
Вземете месото, измийте го под течаща вода. Сложете го в теджера с леко подсолена вода да се вари.
По време на варенето над водата ще се образува пяна. Отстранете я с решетъчна лъжица.
Месото е малко по жилаво от пилешкото, затова го варете поне 2 часа. Щом е готово, го отцедете (може да запасите бульона), изчакайте да се охлади и отделете кожата му.
В тиган загрейте олиото.
В него задушете предварително почистения и нарязан на ситно лук.
Задушаваме до златисто, тогава добавяме и морковите. Оставете ги да се готвят около 5-6 мин. Ако започват да загарят, добавете малко вода.
Ред е да сложите в тигана петела и половин ч.ч вряла вода. Затворете с капак и оставете на среден котлон за половин час.
На края добавете граха и нарязания на ситно домат.
Подправете с подправките и оставете петела, задушен с грах и моркови още 20 мин на котлона.