Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Сочен телешки бургер бекон и чедър

Сочен телешки бургер бекон и чедър

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Сочен телешки бургер бекон и чедър
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • За 1 порция
  • питки за бургер - 1 бр.
  • кайма - 160 г говежда
  • универсална подправка - 3 г на Knorr за грил
  • тъмна бира - 40 мл
  • чедър - 20 г слайс
  • бекон - 20 г слайс
  • За гарниране
  • домати - резени
  • червен лук
  • салата - лист от
  • чили - прясно по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме каймата с подправките и бирата. Поставяме я в хладилник за едно денонощие.

Оформеното говеждо кюфте запичаме на скара или грил тиган.

След като го обърнем за доизпичане и от другата страна, поставяме чедъра върху него. От остатъчната топлинна обработка той ще се разтопи приятно от изпечената страна.

Изпичаме до готовност слайсовете бекон и червен лук.

В нагорещеният тиган поставяме разрязаната на две питка за бургер.

Тя ще се затопли и обере вкусните сосове от печенето.

Върху едната ѝ половина подреждаме лист от зелената салата, говеждото кюфте, хрупкавия бекон, резените запечен лук и домат.

За любителите на пикантната кухня малко нарязано прясно чили ще е идеалната комбинация.

Можете да гарнирате бургера с кетчуп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: