Сочен телешки антрекот

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сочен телешки антрекот1 / 2
28/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 1 кг с кост
  • олио - 80 мл
  • сол - 3 щипки
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се измиват и се начукват много добре така, че дебелината му да не надвишава половин сантиметър.

След като месото е подготвено по този начин, се натрива добре със сол и черен пипер. Всяко парче месо се овалва в брашно.

Олиото се загрява в тиган и в него се пържат парчетата месо до златисто от двете страни. Месото трябва да хване лека коричка, отвътре трябва да остане сочно.

Сервира се веднага, като върху всеки антрекот се слага по едно парченце масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: