Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Калцоне с шунка, моцарела и ананас

Калцоне с шунка, моцарела и ананас

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Калцоне с шунка, моцарела и ананас
Снимка: Галя Николова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл топла
  • суха мая - 7 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 420 - 450 г тип 500
  • зехтин - 2 с.л.
  • За плънката
  • доматен сос - 80 г готов (за пица или спагети)
  • шунка - 200 г ситно нарязана
  • ананас - 225 г консервиран, на кубчета
  • моцарела - 120 г настъргано сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват водата, маята, солта и захарта. Сместа се разбърква добре с вилица. Покрива се и се оставя настрана за 5 минути.

В голяма купа се пресява брашното. Прибавят се шупналата мая и зехтинът. Замесва се меко тесто за рецептата, което се прехвърля върху набрашнена повърхност. Меси се още 5 минути или докато тестото стане еластично.

Разделя се на 4 части. Всяка част се разточва на кръгла кора с диаметър 18 см. Краищата се намазват с вода. Отгоре се поставя 1 с. л. доматен сос.

Върху едната половина от кората се поставят 1/4 от шунката, ананаса и Моцарелата, като 2 см от края се оставя непокрит.

Празната половина се похлупва върху другата. Краищата се защипват добре с вилица. Приготвените калцоне се нареждат в тавите.

Калцонето с шунка и ананас се пече 20 минути до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: