Начин на приготвяне
В купа се смесват водата, маята, солта и захарта. Сместа се разбърква добре с вилица. Покрива се и се оставя настрана за 5 минути.
В голяма купа се пресява брашното. Прибавят се шупналата мая и зехтинът. Замесва се меко тесто за рецептата, което се прехвърля върху набрашнена повърхност. Меси се още 5 минути или докато тестото стане еластично.
Разделя се на 4 части. Всяка част се разточва на кръгла кора с диаметър 18 см. Краищата се намазват с вода. Отгоре се поставя 1 с. л. доматен сос.
Върху едната половина от кората се поставят 1/4 от шунката, ананаса и Моцарелата, като 2 см от края се оставя непокрит.
Празната половина се похлупва върху другата. Краищата се защипват добре с вилица. Приготвените калцоне се нареждат в тавите.
Калцонето с шунка и ананас се пече 20 минути до златист цвят.