Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Калцоне с Шунка и Ананас

Калцоне с Шунка и Ананас

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Калцоне с Шунка и Ананас
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Дайте шанс на това калцоне да ви изненада приятно с ароматна плънка от шунка и ананас"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТ
  • брашно - 400 г + за поръсване на плота и доизмесване
  • мая - 20 г жива
  • вода - 210 мл
  • зехтин - 30 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • ЗА ПЛЪНКА
  • ананас - 100 - 150 г пресен или от консерва
  • шунка - 180 г
  • моцарела - 125 г прясна
  • моцарела - 180 г зряла
  • доматен сос - 6 с.л.
  • риган - 2 с.л. сух
  • босилек - 1 с.л. сух
  • яйца - 2 бр.
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в леко затоплената вода. Покрийте с кърпа и изчакайте да шупне за 7-8 минути.

Пресейте брашното в купа и направете кладенче, в което сипете зехтина, солта и шупналата мая. Замесете еластично и гладко тесто, добавяйки си малко брашно, докато спре да лепне. Оформете на топка и приберете в намазнена купа. Оставете да втаса в топло помещение за 1 час, покрито с кърпа.

Втасалото тесто разделете на две равни части и всяка разточете на кора - тънка, но не прекалено, за да не се скъса. Намажете с доматения сос, без да стигате до ръбовете и поръсете с подправките.

Нарежете прясната моцарела на кубчета, а зрялата настържете. Направете на парченца и ананаса и шунката.

Разпределете върху пицата от парченцата и за завършек чукнете по едно яйце на всяка (може и по две, ако желаете).

Захлупете във форма на полумесец пиците и краищата прищипете добре и намажете леко с четка с малко водичка.

Изпечете калцонето в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути или до леко златист загар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: