Салата ВитаминА с моркови и репички

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
24/11/2018
"Когато докторът ви каже да приемате повече витамини, нали знаете, че салата ВитаминА е най-вкусният начин да изпълните препоръката му "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 094
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато докторът ви каже да наблегнете на витамините, а вие ги поднесете с по една малка домашна ракия...

Салатата не случайно се нарича витаминА, а именно заради голямата доза провитамин А (бета-каротин), която съдържат морковите.

Всъщност от всички зеленчуци морковът има най-високо съдържание на провитамин А (бета-каротин - до 17 мг/100 г)., но съдържа още и витамините B1, B2, РР, С. За да се усвои каротинът много по-лесно от организма, ще подправим салатата с шарлан и със сока на един лимон.

И ето затова, в допълнение с останалите продукти в салатата, се получава истинска витаминозна бомба, която да ни предпази от инфекциозните заболявания на бронхите, гърлото и гласните връзки, от които често страдаме есента. Освен това ще подсили зрението и имунната ни система.

А приготвянето е лесно: Измийте, обелете и настържете морковите.

Измитите и почистени репички нарежете на ситно. Чесъна пресовайте.

Босилека измийте и скълцайте на ситно.

В голяма купа смесете всички компоненти на морковената салата, поръсете с прясно изцеден сок от един лимон, шарлан и сол на вкус. Разбъркайте и поднесете витаминозната салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар