Италианска запеканка с тилапия от Джейми Оливър

ЗорицаЗорицаГуру94025328634
24/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • селски хляб - 1 бр. кръгъл
  • тилапия - 500 г филета (или аншоа или хамсия)
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин
  • фенел - семена
  • чили
  • копър - връхчета и цветчета
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета се нареждат в купа и се поръсват със сол, черен пипер, наситнените връхчета копър и накъсаните цветчета, малко едро смляно чили, семената фенел, сока от лимона и всичко се разбърква, за да се разпределят равномерно продуктите. Оставят се за 30 минути.

Хлябът се разрязва на половина хоризонтално, за да се получат две големи кръгли филии. Отгоре се намазват със зехтин и върху всяка се нареждат лъчево рибните филенца с кожата на горе, полива се с останалите в купата подправки.

Прехвърлят се в намаслен тиган и се запичат отдолу до зачервяване.

Прехвърлят се в тавички, ако тиганите не са метални дръжки, поливат се отново с малко зехтин и се запичат във фурната на горен реотан за около десетина минути.

Тази запеканка е бързо и лесно предложение за обяд или вечеря.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар