Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Панирани пилешки филенца с къри

Панирани пилешки филенца с къри

Панирани пилешки филенца с къри
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Дали тайната на перфектните пилешки филенца е в кърито, не се наемаме да кажем, но със сигурност тези са много вкусни"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 450 г
  • панировка
  • бяло брашно - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • риган
  • къри - 1 ч.л.
  • натрошен корнфлейкс - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на парчета като дебели пръчки и поръсваме с щипка сол и черен пипер.

В купа се смесва бяло брашно, червен пипер, риган, къри и се разбърква добре да се смесят продуктите.

Сипва се натрошен корнфлейкс в чиния и месото се овалва в първо него, а после се овалва в брашното с подправките и леко се изтупва от излишното.

В тиган със загрято олио се пържат филенцата от двете страни до златист, приятен загар.

Сервираме с резен лимон и пържени картофки, а може и чаша вино.

Добър апетит, лесно и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: