Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница с какао и кокос

Сиропирана баница с какао и кокос

Сиропирана баница с какао и кокос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вие диетите ги оставете за хората, които не знаят как се прави сиропирана баница с кокос и какао"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • какао - 1 ч.л.
  • сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се загрява вода и захар, щом заври сваляме от котлона да се охлади, като се добавя и лимонов сок.

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, кисело мляко, какао и накрая брашното с бакпулвера. Трябва да се получи кексова смес.

Взема се правоъгълна тава, всяка кора се набира като хармоника и нареждаме в тавата. Корите се нареждат една до друга докато се напълни тавата.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване около 15 минути и изваждаме тавата.

С черпак се разпределя отгоре заливката, за да покрие корите и връщаме във фурната.

Печем до готовност и изваждаме сладката баница. Нарязва се на парчета и заливаме със охладен захарен сироп.

Поръсваме с кокосови стърготини и оставяме да попие. Сервираме баницата охладена, вкусотия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: