Начин на приготвяне
В тенджерка се загрява вода и захар, щом заври сваляме от котлона да се охлади, като се добавя и лимонов сок.
В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, кисело мляко, какао и накрая брашното с бакпулвера. Трябва да се получи кексова смес.
Взема се правоъгълна тава, всяка кора се набира като хармоника и нареждаме в тавата. Корите се нареждат една до друга докато се напълни тавата.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване около 15 минути и изваждаме тавата.
С черпак се разпределя отгоре заливката, за да покрие корите и връщаме във фурната.
Печем до готовност и изваждаме сладката баница. Нарязва се на парчета и заливаме със охладен захарен сироп.
Поръсваме с кокосови стърготини и оставяме да попие. Сервираме баницата охладена, вкусотия.