Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Пъстра салата с булгур и чушки

Пъстра салата с булгур и чушки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пъстра салата с булгур и чушки
Снимка: Зори
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Свежа, ароматна и толкова вкусна, че нямате търпение да я опитате"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 к.ч.
  • моркови - 1 бр., по - едър
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена + 1 жълта
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мента - 5 с.л. ситно нарязана
  • зелена салата - 10 - 12 крехки листа дъбов лист
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се измива, изплаква и залива с вряла вода. Оставя се десетина минути и се сварява за няколко минути със същата вода. Оставя се да се охлади.

През това време морковът се обелва и настъргва на ренде, към него се добавят половин връзка наситнен магданоз (около 5 с.л.) и мента в същото количество. Добавя се сол, наситнените скилидки чесън и сока от един лимон. Разбърква се.

Червената и жълта чушка се почистват от семената и първо се режат на ивички, а след това на много ситни кубчета.

Прехвърлят се към останалите зеленчуци. Добавя се зехтин на вкус и изстиналия сварен булгур.

Салатата с булгур се разбърква и поднася в порционни чинии, гарнирана с листенца зелена салата и стрък мента.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: