Начин на приготвяне
Сипете булгура в купа и го залейте с 4 ч.ч. вряща вода, разбъркайте и покрийте купата с капак. Оставете за 20 минути така, докато булгурът набъбне.
Почистете лука и го нарежете на тънки и кръгли шайби, разделете шайбите една по една и ги запържете до омекване в загрятото олио.
Добавете настъргания на едро морков и запържете за около 3-4 минути, добавете доматеното пюре, разбъркайте и смалете от огъня.
Сипете запържения зеленчук към булгура и разбъркайте, оставете да се охлади напълно.
През това време нарежете печените чушки на ивици, а доматите на кубчета. Прибавете ги към вече изстиналия булгур, овкусете салатата със сол, черен пипер и прясно изцеден лимонов сок.
Разбъркайте внимателно и разпределете салатата в чинии, преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.