Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с булгур и печени чушки

Салата с булгур и печени чушки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Салата с булгур и печени чушки
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Топла салата с булгур и печени чушки за истински шампиони"

Необходими Продукти

  • булгур - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава голяма
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр. голям
  • домати - 2 - 3 броя
  • чушки - 6 бр. печени
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 50 мл
  • лимонов сок - на вкус, прясно изцеден
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете булгура в купа и го залейте с 4 ч.ч. вряща вода, разбъркайте и покрийте купата с капак. Оставете за 20 минути така, докато булгурът набъбне.

Почистете лука и го нарежете на тънки и кръгли шайби, разделете шайбите една по една и ги запържете до омекване в загрятото олио.

Добавете настъргания на едро морков и запържете за около 3-4 минути, добавете доматеното пюре, разбъркайте и смалете от огъня.

Сипете запържения зеленчук към булгура и разбъркайте, оставете да се охлади напълно.

През това време нарежете печените чушки на ивици, а доматите на кубчета. Прибавете ги към вече изстиналия булгур, овкусете салатата със сол, черен пипер и прясно изцеден лимонов сок.

Разбъркайте внимателно и разпределете салатата в чинии, преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: