Маслен сладкиш Ябълкова торта

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
25/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 736
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с пудрата захар на пухкав крем. Прибавете последователно 1 жълтък и 2 цели яйца, при непрекъснато бъркане.

Добавете пресятото брашно на етапи и разбърквате с шпатула бавно и внимателно. Излейте половината смес в намазана с мазнина и поръсена с брашно форма за торти.

Обелете 2 ябълки и ги нарежете на тънки филийки, подредете ги върху сместа и поръсете с 1 ч.л. канела и 2 с.л. кристална захар.

Върху тях излейте останалата смес и заравнете, обелете и нарежете останалите 2 ябълки на тънки филийки. Подредете ги върху сместа и поръсете с 1 ч.л. канела и 2 с.л. кристална захар.

Разбийте белтъка с 1 с.л. кристална захар и с него намажете ябълковия сладкиш отгоре, печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 60 минути, до суха клечка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар