Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Котлети от сьомга в йенска тавичка

Котлети от сьомга в йенска тавичка

Котлети от сьомга в йенска тавичка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сьомга - 3 - 4 бр. котлети
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • черен сусам
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте котлетите от сьомга и ги посолете със сол и черен пипер от двете страни.

Сложете ги в купа и добавете няколко супени лъжици соев сос. Оставете ги така за половин-един час.

Обелете картофите. Нарежете ги на колелца. Подредете ги в тавичката. Сложете сол и разбъркайте.

Подредете котлетите отгоре без да се застъпват. Залейте с малко зехтин и поръсете с черния сусам.

Печете сьомгата в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: