Начин на приготвяне
Измийте картофите и ги обелете. С лука и морковите процедирайте по същия начин.
Нарежете лука и морковите на ситни кубчета и ги запържете в дълбока тенджера, в която предварително сте сгорещили олиото. Размесете каймата в малко вода и я добавете към зеленчуците, като доразбиете с тел, за да стане на трохи.
Щом каймата се запържи добре, прибавете картофите, нарязани на кубчета, лютеницата, подправките, долейте с малко вода и оставете да къкри на слаб огън до пълната готовност на картофите.
През това време направете заливката за мусаката. В купа чукнете яйцата и ги разбийте с щипка сол. Добавете киселото мляко и постепенно брашното.
Бъркайте, докато брашното с усвои напълно. Заливката трябва да е гъста.
Когато картофите са готови, разпределете мусаката в йенска тавичка и отгоре я залейте със заливката.
Печете мусаката в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 мин, докато заливката хване приятна коричка.
Добър апетит!