Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с лютеница в йенска тавичка

Мусака с лютеница в йенска тавичка

Мусака с лютеница в йенска тавичка
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Едно бурканче лютеница ви дели от приготвянето на перфектната мусака в йенска тавичка"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г
  • кайма - 500 г
  • лютеница - 1 бурканче
  • подправки - сол, черен пипер, червен пипер, чубрица
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 250 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги обелете. С лука и морковите процедирайте по същия начин.

Нарежете лука и морковите на ситни кубчета и ги запържете в дълбока тенджера, в която предварително сте сгорещили олиото. Размесете каймата в малко вода и я добавете към зеленчуците, като доразбиете с тел, за да стане на трохи.

Щом каймата се запържи добре, прибавете картофите, нарязани на кубчета, лютеницата, подправките, долейте с малко вода и оставете да къкри на слаб огън до пълната готовност на картофите.

През това време направете заливката за мусаката. В купа чукнете яйцата и ги разбийте с щипка сол. Добавете киселото мляко и постепенно брашното.

Бъркайте, докато брашното с усвои напълно. Заливката трябва да е гъста.

Когато картофите са готови, разпределете мусаката в йенска тавичка и отгоре я залейте със заливката.

Печете мусаката в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 мин, докато заливката хване приятна коричка.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: