Начин на приготвяне
Сварените пилешки бутчета в подсолена вода се обезкостяват и накъсват на едри парчета.
Загрява се олио в тенджера и запържваме ситно нарязан лук, да омекне. Сипва се измит ориз, бърка се за кратко и наливаме от прецедения пилешки бульон от варените бутчета.
Овкусява се със сол, черен пипер, риган и мащерка.
Розички броколи се добавят в ориза и оставяме за 5 минути да поври.
Прехвърля се в малка тавичка и печем в загрята фурна 180°C до готовност на ориза, докато поеме течността. Изважда се и за да не стане много сух оризът, се залива с 200 мл бульон, отделен предварително.
Покривам пилето с ориз с алуминиево фолио и оставяме, докато сервираме - ака оризът ще е сочен и вкусен.
Коментари