Пиле с ориз и броколи

Пиле с ориз и броколи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Очаквано вкусна и здравословна комбинация - пиле с ориз и броколи"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • ориз - 250 - 300 г
  • броколи - 200 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
  • риган
  • мащерка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените пилешки бутчета в подсолена вода се обезкостяват и накъсват на едри парчета.

Загрява се олио в тенджера и запържваме ситно нарязан лук, да омекне. Сипва се измит ориз, бърка се за кратко и наливаме от прецедения пилешки бульон от варените бутчета.

Овкусява се със сол, черен пипер, риган и мащерка.

Розички броколи се добавят в ориза и оставяме за 5 минути да поври.

Прехвърля се в малка тавичка и печем в загрята фурна 180°C до готовност на ориза, докато поеме течността. Изважда се и за да не стане много сух оризът, се залива с 200 мл бульон, отделен предварително.

Покривам пилето с ориз с алуминиево фолио и оставяме, докато сервираме - ака оризът ще е сочен и вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Интересна рецепта!
05.10.2022 23:24