Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско месо с гъби и лук на тиган

Свинско месо с гъби и лук на тиган

Свинско месо с гъби и лук на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Толкова вкусно става, че ще искате да го приготвите в най-големия тиган, за да има за всички лакомници."

Необходими Продукти

  • лук - 2 големи глави
  • моркови - 1 бр.
  • свинско месо - 500 г
  • гъби - 250 г консерва
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен лют пипер - 1 к.л.
  • червен сладък - 1 ч.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • бульон - 1 ч.ч.
  • риган
  • мащерка
  • босилек - 2 - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки, лукът - на полумесеци, морковът - на кръгчета, гъбите се отцеждат от течността.

В тиган се загрява олио, запържва се месото, поръсено със сол и черен пипер, да добие златист цвят.

Добавят се нарязани зеленчуци, разбъркваме и запържваме за кратко да омекнат леко. Поръсваме с червен лют и сладък пипер, сол и подправки.

Сипва се бяло вино и вода, в която е разтворен бульонът, до нивото на продуктите, и оставяме на тих огън да се вари до готовност на месото.

Малко преди края се прибавят накъсани листа пресен босилек и риган.

Сервираме свинското с лук топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: