Сочни пържени филийки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сочни пържени филийки
Снимка: Мария Симова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
16
"Нищо не може да ни извади от кревата така бързо, както аромата на сочни пържени филийки"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • канела - на вкус
  • ванилия - 1 щипка
  • сух хляб - 8 филийки
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете леко затопленото мляко и добавете захарта, ванилията и канела на вкус, разбъркайте да се разтвори захарта.

Отделно разбийте яйцата до еднородна смес. Нагрейте олиото много добре. Срежете филийките на 2 през средата, и всяко парче потапяте първо в прясното мляко от двете страни, да се напои добре, а после и в разбитите яйца.

Пържите в нагрятото олио от двете страни до златисто. След като ги извадите, подредете ги върху кухненска хартия да се абсорбира излишната мазнина.

Сервирайте пържените филийки поръсени с пудра захар. Освен че са много сочни, са и ароматни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Много вкусни се получиха, благодаря много за рецептата!
22.07.2020 08:50