Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди със сушени кайсии и кориандър

Пилешки гърди със сушени кайсии и кориандър

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Пилешки гърди със сушени кайсии и кориандър
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • за марината
  • захар - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • кориандър - 2 с.л. нарязан
  • чесън - 2 скилидки
  • за гарнитурата
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • кориандър - 4 с.л. нарязан
  • сушени кайсии - 10 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин
  • зелен лук - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките гърди за един час в марината, приготвена от лимонов сок, настърган чесън, захар и кориандър.

Нарежете лука на тънки полукръгове и запържете леко до прозрачност в загрят тиган със зехтин. Нарежете сушените кайсии на тънки жулиени и добавете към лука.

Морковът се обелва, нарязва на малки кубчета и също се добавя към лука. Подправяме на вкус със сол и черен пипер.

Гответе за 10 минути на средна температура. Слагаме настрани. Отделно запържете месото от двете страни.

В дълбока чиния или плато наредете месото и насипете ароматната смес от лук, кайсии, поръсете с нарязан зелен лук. Гарнирайте с парченца кайсии и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: