Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки гърди със сушени сливи

Пилешки гърди със сушени сливи

Пилешки гърди със сушени сливи1 / 2
16/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • сушени сливи - 20 бр. (предварително варени в червено вино)
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • вино - 100 мл или мляко
  • карамфил
  • фъстъци - 1 с.л. или бадеми
  • сол
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешките гърди и ги разрежете на 4 парчета. Леко счукайте месото с чукче, но внимавайте да не се разкъса, защото след това ще го пълните.

Изцедете сушените сливи, изчистете ги от костилките и тяхно място сложете фъстъците. Издълбайте място в месото за сливите, сложете по 5 броя във всяко парче и ги закрепете с клечки за зъби или шиш.

Разбийте яйцето и сложете карамфила и белия пипер. Добавете 100 мл вино, в което сте варили сливите, и брашно, за да се получи гъста смес - все едно я приготвяте за палачинки.

Осолете месото и го панирайте с вече приготвената смес. Достатъчни са 8-10 минути в нагорещено олио. Може да сервирате със задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: