Начин на приготвяне
Обелете, нарежете и сложете в блендер 150 г от прасковите (приблизително 1/2 праскова оставете за декорация). Пуснете да се смелят, но не на много фина каша, а да се усещат малки парченца. Ако плодовете не са много сладки, смесете ги с малко пудра захар и разбъркайте. За да не потъмняват, може да им капнете и малко лимонов сок.
Поставете на котлона кокосовото мляко, щипка сол, канелата и кардамона. Сложете ориза, предварително измит от нишестето. Варете под капак 25-30 минути на слаб до умерен огън. Сложете захарта и продължете варенето още 4-5 минути при отворен капак и непрестанно разбъркване.
На дъното на чашки разпределете от смлените праскови, отгоре сипете млякото с ориз и щом изстине подредете фини парченца от заделената праскова.
За завършек поръсете крема с кокосови стърготини и поднесете.
Да ви е сладко!