Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сладки праскови в яйце и мляко

Сладки праскови в яйце и мляко

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сладки праскови в яйце и мляко
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
27/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • праскови - 2 бр.
  • захар - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр
  • захар - 1 - 2 с.л. за млякото и яйцето
  • ванилия - 1 бр. пакетче
  • есенция - 1 - 2 капки ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво прасковите. Белим и нарязваме на средни кубчета. Нарязаните праскови разпределяме в купички.

Поръсваме с по една лъжичка кристална захар и слагаме във фурната за 10-15 минути на 160 градуса да поомекнат и захарта да се разтопи. През това време в купа разбиваме едно яйце с половин чаена чаша прясно мляко.

Прибавяме за ароматизиране една ванилия и една - две капки сладкарска есенция ром. Ръсваме и 1-2 супени лъжици захар (количеството захар е според вкуса ни към сладко). Разбъркваме хубаво да се разтопи захарта.

Изваждаме купичките с праскови от фурната и наливаме сместа от яйце и прясно мляко. Връщаме във фурната и печем до готовност на 160 градуса. Поднасяме десерта украсен с резенчета пресни праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: