Начин на приготвяне
Измиваме хубаво прасковите. Белим и нарязваме на средни кубчета. Нарязаните праскови разпределяме в купички.
Поръсваме с по една лъжичка кристална захар и слагаме във фурната за 10-15 минути на 160 градуса да поомекнат и захарта да се разтопи. През това време в купа разбиваме едно яйце с половин чаена чаша прясно мляко.
Прибавяме за ароматизиране една ванилия и една - две капки сладкарска есенция ром. Ръсваме и 1-2 супени лъжици захар (количеството захар е според вкуса ни към сладко). Разбъркваме хубаво да се разтопи захарта.
Изваждаме купичките с праскови от фурната и наливаме сместа от яйце и прясно мляко. Връщаме във фурната и печем до готовност на 160 градуса. Поднасяме десерта украсен с резенчета пресни праскови.