Начин на приготвяне
Почистете и измийте ориза под течаща вода. В тенджера или друг подходящ съд сложете двете чаши вода и ориза. Оставете да ври на слаб огън.
Овкусете през това време тиквата с канела, джинджифил и индийско орехче. Когато водата се поизпари, добавете кокосовото мляко и настърганата овкусена тиква.
Накрая овкусете с еритритол и ванилията и гответе до пълното сваряване на ориза.
Разпределете десерта в купички и оставете да изстине. След това с помощта на шаблони направете различни фигурки с канела.
Забележка: Канелата, джинджифила, индийското орехче и еритритолът са по ваш вкус, може да увеличите или намалите количеството.
Тиквата, която използвах в млякото с ориз, беше доста сладка и затова количеството еритритол е толкова малко.