Начин на приготвяне
Мерителната чаша е с обем 250 мл.
В тенджерка се сипват водата и захарта. След като кипне, се оставя да ври 5 минути. Добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона.
Яйцата се разбиват със захарта, олиото и прясното мляко. Добавя се пресятото с бакпулвера брашно. Сместа се сипва в намаслена и набрашнена тавичка.
Пече се на 180 градуса за 20 минути. След като се охлади, се нарязва на парчета и се залива със студения сироп.
Глазурата се приготвя, като млякото се смесва с какаото и захарта. Затопля се на котлона, докато се разтвори захарта. Отстранява се от котлона и се добавя шоколадът. Разбърква се добре да се разтопи шоколадът.
Реването се полива с глазурата.
Оставя се да престои 2-3 часа.
Коментари