Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Специално реване с шоколадова глазура

Специално реване с шоколадова глазура

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Специално реване с шоколадова глазура
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Въобще не ни хвалете реванета, които нямат ароматна шоколадова глазура като това"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • ЗА СИРОПА
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - на 1/2 лимон
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • натурален шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл.

В тенджерка се сипват водата и захарта. След като кипне, се оставя да ври 5 минути. Добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона.

Яйцата се разбиват със захарта, олиото и прясното мляко. Добавя се пресятото с бакпулвера брашно. Сместа се сипва в намаслена и набрашнена тавичка.

Пече се на 180 градуса за 20 минути. След като се охлади, се нарязва на парчета и се залива със студения сироп.

Глазурата се приготвя, като млякото се смесва с какаото и захарта. Затопля се на котлона, докато се разтвори захарта. Отстранява се от котлона и се добавя шоколадът. Разбърква се добре да се разтопи шоколадът.

Реването се полива с глазурата.

Оставя се да престои 2-3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: