Свински пържоли със зеленчуци в гювеч

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114726
25/11/2018
"Когато докторът ти каже да наблегнеш на зелечуците, но ти си заклет фен на месцето - Свински пържоли със зеленчуци в гювеч "
Приготвяне30 мин.
Готвене55 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 272
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете бялото вино и соевия сос. Поставете пържолите в маринатата и оставете за 24 часа.

При готовност загрейте олиото в тиган на умерена температа.

Извадете пържолите от маринатата и посолете леко със сол и черен пипер. Запържете за по няколко минути от всяка страна в загрятото олио.

Подредете пържолите в гювеч. Почистете и нарежете лука на дребно, а моркова и гъбите на тънки парчета. Добавете ги при пържолите.

Разтворете брашното в 100 мл вода и залейте продуктите. Най-отгоре поставете парчета топено сирене.

Захлупете гювеча с капак и поставете в студена фурна. Загрейте и печете около 45 мин на 250 °C.

Рецептата е адаптирана от lakomnik

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар