Начин на приготвяне
В купичка се счукват на каша скилидките чесън, а лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Свинските ребра се нарязват порции и заедно с вратните пържоли се поръсват със сол.
В купа се смесват черният, червеният пипер и сухият риган. Сухите подправки се разбъркват и с тях се поръсва месото.
Пържолите и ребрата се нареждат в глинения гювеч, като между тях се слага от счукания чесън и нарязания лук.
Гювечът се похлупва и се оставя на хладно за няколко часа, за да се овкуси месото.
Преди да се сложи в студената фурна, се налива малко бира.
Свинските пържоли и ребра в гювеч се пекат през първия половин час на 220 градуса, после температурата се намалява на 170 и готвенето продължава още около час и половина.
Сервират се топли с гарнитура по желание.