Начин на приготвяне
Нарязваме си месото на филийки (не трябва да са тънки). Смесваме си сухите подправки в купичка.
Намазваме всяка една пържола със смесените сухи подправки.
Загряваме олио в тиган и запечатваме пържолите от всяка една страна за по около 30 секунди.
След това в същата мазнина си запържваме предварително нарязаните на не много ситно лук и моркови. Запържваме ги за около 6-7 минути.
Добавяме гъбите и запържваме за още 1-2 минути. Започваме да нареждаме в гювеча ред пържоли, ред плънка от зеленчуците, малка ситно нарязан джоджен. И така редуваме, докато завършим с плънка и накрая заливаме с бирата.
Поставяме гювеча във фурната за 60 мин на 180°C.
След като изтече времето, изваждаме гювеча, изсипваме разбитото във малко вода брашно и поливаме върху пържолите, разбъркваме леко.
Изключваме фурната и връщаме пържолите в гювеч без капак за около 10 мин.
Забележка:
Може да се използвате всяка част от месото на прасето, която става на пържоли. Свинските пържоли в гювеч с бира стават крехки и невероятно вкусни.
Винаги приготвям ястието за гости, които остават очаровани и искат рецепта.
Ако нямате налична бира, може да се замени и с червено вино!
Бон Апети!
Коментари