Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли в гювеч с бира

Свински пържоли в гювеч с бира

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Свински пържоли в гювеч с бира
Снимка: Ники
1 / 3
20/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Пожелаваме приятен апетит със свинските пържоли в гювеч"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг врат, бут или контрафиле
  • лук - 2 бр. кромид/ големи глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • стерилизирани гъби - 250 г
  • бира - 200 мл
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • джоджен - пресен
  • брашно - 1 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си месото на филийки (не трябва да са тънки). Смесваме си сухите подправки в купичка.

Намазваме всяка една пържола със смесените сухи подправки.

Загряваме олио в тиган и запечатваме пържолите от всяка една страна за по около 30 секунди.

След това в същата мазнина си запържваме предварително нарязаните на не много ситно лук и моркови. Запържваме ги за около 6-7 минути.

Добавяме гъбите и запържваме за още 1-2 минути. Започваме да нареждаме в гювеча ред пържоли, ред плънка от зеленчуците, малка ситно нарязан джоджен. И така редуваме, докато завършим с плънка и накрая заливаме с бирата.

Поставяме гювеча във фурната за 60 мин на 180°C.

След като изтече времето, изваждаме гювеча, изсипваме разбитото във малко вода брашно и поливаме върху пържолите, разбъркваме леко.

Изключваме фурната и връщаме пържолите в гювеч без капак за около 10 мин.

Забележка:

Може да се използвате всяка част от месото на прасето, която става на пържоли. Свинските пържоли в гювеч с бира стават крехки и невероятно вкусни.

Винаги приготвям ястието за гости, които остават очаровани и искат рецепта.

Ако нямате налична бира, може да се замени и с червено вино!

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Заглавието трябва да е пържоли със зеленчуци
26.12.2021 13:53
Анонимен
Анонимен
Не пише нищо за бирата, кога и колко се слагс
26.12.2021 13:51
2