Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с топено сирене в гювеч

Свински пържоли с топено сирене в гювеч

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Свински пържоли с топено сирене в гювеч
Снимка: Натали Тихова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Когато някога отидем в Рая, точно това ще поискаме да ни сервират!"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • лук - 5 - 6 глави
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • гъби - 250 г
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • топено сирене - 2 бр. натурално
  • магданоз
  • масло - 50 г
  • За маринатата
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • бяло вино - около 200 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме си пържолите, но не на много тънко, и ги слагаме в маринатата в хладилника за едно денонощие.

Нарязваме лука и гъбите на полумесеци, а морковите на тънки кръгчета. Запържваме си зеленчуците в маслото.

Добавяме брашното и топеното сирене, разтворено с малко вода. Изсипваме всичко в гювеча, като най-отдолу слагаме 3 пържоли, от соса, 3 пържоли и пак от соса.

Печем на 180-200 градуса около 1 час и 30 минути. Поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: