Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в леко подсолена вода. Охлаждат се под течаща вода и се обелват. Нарязват се на шайби. Поръсват се с наситнен зелен лук.
На умерен котлон в тиган се загрява олиото и се прибавя наситнен червен лук. Разбърква се за около 1 мин.
Прибавя се зеленчуков бульон и се оставя да кипне за 2/3 мин. 3 с.л. олио се разбъркват с оцета и се прибавят. Сместа се сваля от котлона и се добавя горчицата, захарта, сол и бял пипер.
Докато е горещ винегретът се залива върху картофите. Разбърква се и се поръсва наситнен магданоз.
Поднася се като гарнитура или самостоятелно като картофена салата. Сервирах като гарнитура към виенски шницели.
Източник: just cooking