Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Картофена салата с топъл винегрет

Картофена салата с топъл винегрет

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Картофена салата с топъл винегрет
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако не сте опитвали картофена салата с топъл винегрет, бързо да поправите този пропуск"

Необходими Продукти

  • картофи - 900 г
  • олио - 2 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • червен лук - 1 средна глава наситнен
  • зеленуков бульон - 120 мл
  • бял оцет - 40 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол - на вукс
  • бял пипер - на вкус
  • магданоз - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в леко подсолена вода. Охлаждат се под течаща вода и се обелват. Нарязват се на шайби. Поръсват се с наситнен зелен лук.

На умерен котлон в тиган се загрява олиото и се прибавя наситнен червен лук. Разбърква се за около 1 мин.

Прибавя се зеленчуков бульон и се оставя да кипне за 2/3 мин. 3 с.л. олио се разбъркват с оцета и се прибавят. Сместа се сваля от котлона и се добавя горчицата, захарта, сол и бял пипер.

Докато е горещ винегретът се залива върху картофите. Разбърква се и се поръсва наситнен магданоз.

Поднася се като гарнитура или самостоятелно като картофена салата. Сервирах като гарнитура към виенски шницели.

Източник: just cooking

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: