Салата от тиквички и сирене Бурата

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
26/11/2018
"Ето ви салата, за която после всички ще говорят с възхищение и ще питат за рецептата "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо398
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бурата - 1 бр. от 400 г
  • тиквички - 2 бр.
  • чесън - 1 скилида
  • лимон - 1/2 лимон сок и настъргана кора
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол - едра, за поръска
  • лют пипер - италиански, няколко щипки
  • риган - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и нарязват по дължина на тънки ленти. Загрява се скара или грил-тиган и тиквичките се запечатват.

Приготвя се дресинг от зехтин, лимонов сок, настъргана лимонова кора, пресован чесън, солта и лютия червен пипер.

Готовите тиквички се прехвърлят в подходяща купа, по желание се накъсва на топки сиренето Бурата, и се посипва с риган.

Хубаво е, ако се ползва свеж риган, но поради липса на такъв, добавих сух риган. Накрая салатата се овкусява с готовия дресинг.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар