Начин на приготвяне
1. В купа се разбърква изварата, прибавя се нишестето, захарта, кокосът и двата жълтъка. Разбърква се, за да се смесят продуктите и да се получи фина смес. Между дланите се оформят топчета, ако е прекалено рохкава сместа, може да се добави до 1 с.л. мляко. Топчетата са общо 17/18 бр., около 30 г всяко, които се подреждат в тортена форма, покрита с хартия за печене, едно до друго, а в средата са около 4/5 бр. Оставя се настрана.
2. В купа се разбърква какаото, брашното, нишестето, ванилията и бакпулверът. Оставя се настрана.
3. Шоколадът се разтопява на водна баня. Охлажда се.
4. В купа се разбиват жълтъците със захарта до крем. Прибавя се разтопеният шоколад и отново се разбива. Към тази смес се прибавят сухите съставки от брашното и какаото. Отново се разбива на ниска степен на миксера.
5. Белтъците се разпенват до побеляване и се прибавя на две порции захарта. Разбиват се до меки върхове. Прибавят се на порции към какаовата смес, като се разбърква с шпатула. Може да се ползва приспособление към миксера за бавно добавяне на белтъци към съответното тесто.
Сместа се изсипва върху топчетата в тортената форма. Пече се на 175 градуса за около 30/35 мин. Изважда се и се охлажда напълно.
6. 50 г шоколад се разтопява на водна баня с маслото и сметаната при непрекъснато разбъркване. Охлажда се и се излива върху кейка в тортената форма. След като се стегне достатъчно, рингът на формата се освобождава. Посипва се с пудра захар и какао.
Сервира се на тортени парчета.
Източник: mysweethobby.blogspot.com